Çıtır Muska Böreği (Buzluk Böreği, Banyolu Börek)


Bugün çok lezzetli ve soğuduktan sonra da çıtır çıtır olan bir börek tarifimiz var. Çalışan kadınların kurtarıcısı buzluk böreklerine bir yenisi ekleyelim. 

Sevgiyle kalın...

Çıtır Muska Böreği için 
Malzemeler
6 adet yufka
1 su bardağı süt
125 gr. tereyağ ya da margarin (eritilmiş ama kızdırılmamış)

İç malzemesi
Peynir
Maydanoz

Üzeri için
Tereyağ 

Çıtır Muska Böreği Hazırlanışı

Süt ve eritilmiş tereyağını iyice karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Daha sonra bir adet yufkayı serin ve fırça yardımıyla sostan sürün. Yufkayı şeritler halinde kesin (fotoğraftaki gibi). Yufkanızın büyüklüğüne göre şerit sayısı değişebilir ama yaklaşık 8-9 şerit oluyor.


Şeridin uç kısmına iç malzemesini yerleştirin ve üçgen olacak şekilde yufkanın ucunu iç malzemesinin üzerine kapatın.


Üçgen şeklini bozmadan katlayarak sarın. 

Bütün yufkalara aynı işlemi yapın.
Daha sonra börekleri üst üste olmayacak şekilde süzgece dizin ve musluk altında sudan geçirin.

Sudan geçirdiğiniz börekleri bir tepsiye dizin ve buzluğa koyun. Yalnız üst üste koymamaya dikkat edin. Üst üste koymanız gerekirse aralarına buzdolabı poşeti serebilirsiniz. 

Buzlu pişirilmesi çıtır çıtır olması açısından önemli ama hemen pişirmeniz gerekiyorsa en azından 
2-3 saat buzlukta bekletin.

Pişireceğiniz zaman buzu çözülmeden tercihen yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün. 

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 
Soğuduğu zaman da çıtırlığını koruyan kabarık bir börek oluyor.

Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. elinize sağlık çok güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  2. Adı gibi çıtır börek. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok leziz oluyormuş çıtır çıtır. ellerine sağlık hicişim :) tam not aldı benim küçük gurme emirkayra paşadan :) :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Evde Mayasız Peynir Yapımı